Krajalnica 210p

Krojenie serów przygotowuje się być pytaniem banalnym, jednak doświadczenie ekspedientek w marketach z serami na wagę przygotowuje się mówić zupełnie co innego. Sery w relacji od rodzaju, mają nową konsystencję. Są sery twarde, do jakich pokrojenia trzeba użyć nieco więcej siły, ale same sery bardzo delikatne, wręcz łączące się do wielkości noża, nawet jeśli stanowi wówczas nóż przeznaczony stricte do krojenia serów. Przez ostatnie, że powierzchnia noża brudzi się serem o gęstej konsystencji, kolejne plastry jest coraz trudniej ukroić w możliwość precyzyjny, bez uszkodzenia struktury sera.

Co w takim razie można poradzić osobom zarabiającym w zakładach, które codziennie po często muszą kroić różne typy serów w długie plastry dla indywidualnych użytkowników? Przede każdym, muszą korzystać dobrej krajalnicy. Krajalnica do sera ma-ga to owoc znacznie wysokiej klasie, dany do krojenia serów wszelkiego typu. Ma bardzo wrażliwe ostrze, które tak wrzyna się w ser i odkrawa spośród niego cieniutkie, delikatne plasterki, bez powodu na konsystencję tego sera. Oznacza to, iż ta krajalnica potrafi w bliskim czasie pokroić większą dawka sera bez konieczności wycierania powierzchni ostrza co kilka plasterków. Istnieje zatem znacznie wygodne wszędzie tam, gdzie zachodzi potrzeba krojenia wielkich ilości serów różnych gatunków w niedługim okresie, czyli zwykle w składach. Coraz chętniej jednak decydujemy się na zakup krajalnicy do własnych domów, ponieważ pokazuje się, że dużo chętnie sprowadzamy się wyręczać w pracach, jakie są konieczne, a jakie wykonują nam sporo kłopotu.

Dziś, zamiast kupować ser na plasterki, możesz nabyć własną krajalnicę do sera, a każdego dnia odkrajać tyle plastrów sera, ile akurat chcesz z wszystkiego bloku sera! To konkretna oszczędność energii a samego sera, ponieważ ten przechowywany w postaci całego bloczku będzie kładł się o wiele wolniej niż ser pokrojony w cienkie plasterki w handlu.