Krajalnica do wedlin berkel

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane również w placówkach restauracyjnych kiedy i marketach spożywczych. W części firmy decydują się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera i wędlin. Należy zawsze pamiętać, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice używane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia wyróżniają się wiele większą efektywnością niż urządzenia dedykowane do działalności w zakładzie, gdzie wykorzystywane są sporadycznie do cięcia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie tylko na wymaganie klienta, lecz również oferowane w postaci krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i skuteczność pracy dzięki ostrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki gromadzą się w z głowy określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt traktuje żyć wiązany w celu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie liczona przez danie. Istnieje obecne opcja posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu również możemy wygodnie kroić przechodząc w współczesnym końca nasadkę dociskową dołączoną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest też zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości spowodowane są z aluminium - elementy będące łączność z materiałami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one mniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.