Krajalnica maga 612p instrukcja

W handlach również w gospodarstwach domowych bardzo często odwiedza potrzeba pokrojenia czegoś w pewne, cienkie plastry. Wynika to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica bywa wykorzystywana także do różnych celów, na dowód do krojenia warzyw lub owoców, gdy potrzebujemy ich w strukturze cienkich plasterków.

W współzależności od tego, co pragnę kroić na krajalnicy, stanowi ona zaopatrzona w profesjonalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do cięcia pieczywa, co pozwala łatwo "wgryźć się" w jego strukturę i wykonywa równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmiany jeśli idzie o wędliny czy sery, chce nam szczególnie na drobnych, równych plastrach, które kręci się sprawnie i bez dodatkowego wysiłku. Do ostatniego planie używamy krajalnicy z lekką, jednak bardzo wysoką krawędzią, która doskonale radzi sobie z prostymi, jak także znacznie przyjaznymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do domów gastronomicznych też do sklepów. Jest polecana przez producenta ze względu na indywidualną wysoką trwałość i możliwość obsługi. Dzięki tym właściwościom każdy, po wstępnym szkoleniu z zakresu bezpieczeństwa oraz higieny pracy, może przystąpić do pracy z krajalnicą i świadczyć naszym użytkownikom wędliny czy sery pokrojone w precyzyjne plastry. Krajalnice silnych opinii idą na duże uporanie się z pokrojeniem ogromnej liczb wędlin lub serów, przy niskim nakładzie rzeczy oraz sił pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy poświęcano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy obecne jest wymagane na dowód w wypadku szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.