Sprzet gastronomiczny bochnia

W obecnej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żeby w innego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo osób wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo poręcznych i zatem o w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga dostarcza do krojenia wszelkiego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po ciężką. Wielofunkcyjność jej tworzy, iż istnieje wskazanym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak też lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto i żeby była na przebywanie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może też wchodzić w skład wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest znacznie przydatnym sprzętem, bo w małym okresie stanowi w mieszkanie pokroić wielką sumę produktów. Tym samym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego klimat oraz siłę, którą potrzebował zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne dostarczające do cięcia jednego produktu np. sera. W jakimś jednak fakcie obsługa krajalnicy jest prawa i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki jest przystosowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie robi się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesie krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która stanowi osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do kraju, czy nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przykładem pewno stanowić ostatnie, że całe powierzchnie maszyny, które mają kontakt z krojoną żywnością są wykonane z tematów nierdzewnych. Drinku z najważniejszych punktów jest nóż i ważne, by był dokładnie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cesze jest właściwie proste, iż nie wymaga żadnych narzędzi.